Mobile Security Management



AES titkosítás


Az AES (Advanced Encryption Standard) egy szimmetrikus kulcsú titkosítási módszer, ami az amerikai National Security Agency által hivatalosan elismert. A blokkmérete 128 bites, a kulcsok pedig 128, 192 vagy 256 bitesek. (Az AirWatch AES 256 bites titkosítást használ.) Az AES az ISO/IEC 18033-3 szabvány része.


A Mobile Security Management biztosítja a vállalati információ védelmét, úgy hogy az a felhasználók felé kiterjeszthető legyen. A védelem kiterjed az eszközök, alkalmazások, tartalom, adatok, e-mailek és a hálózatra is. Az AirWatch valós időben történő megfigyeléssel végzi a vállalati adatok és eszközök biztonságban tartását.


Készülék és felhasználói biztonság

A biztonság érdekében nem csak vállalati, hanem alkalmazotti tulajdonban lévő eszközökre is kiterjed a védelem. A különböző mobil eszközök által nyújtott funkciók konfigurálhatóak, vagy akár tiltásra is kerülhetnek. A tartalom és a webböngészést pedig folyamatos figyelemmel kíséri a rendszer. Ha egy eszköz elvész, vagy ellopják, akkor távolról lezárható, vagy akár minden adat törölhető róla.


Alkalmazás biztonság

Az AirWatch védi és biztosítja az eszközökön megtalálható alkalmazásokat. A natív alkalmazások korlátozhatók, tiltólisták (blacklist) és megengedett alkalmazások listájának (whitelist) konfigurálásával. A vállalati adatok csak hivatalos alkalmazásokkal érhetők el, vagy a belső alkalmazások az AirWatch Software Development Kit (SDK) és az AirWatch App Wrapping segítségével az AirWatch funkciók közvetlenül is elérhetőek.


Biztonságos tartalomkezelés

Az AirWatch Secure Content Locker felel a vállalati tartalom konténeres kezelésért és titkosításáért is (AES 256). A tartalomhoz való hozzáférés akár földrajzi hely szerint, vagy idő alapon is megállapítható. Az AirWatch képes automatikusan letiltani a tartalomhoz való hozzáférést, vagy akár törölni is azt az eszközről, ha az nem felel meg az előírásoknak vagy ha az alkalmazott munkaviszonya megszűnik.


E-mail biztonság

Az AirWatch megkövetelheti, hogy csak a rendszerbe felvett eszközök férjenek hozzá az e-mailekhez, amelyeken van titkosítás is. A rendszergazdák szabályokat hozhatnak, amelyekben megakadályozhatják a másolás/beillesztést, továbbítást, vagy akár le is tilthatják a hozzáférést. Az e-mailek mellékletei titkosításra kerülnek, amelyek megtekintésére csak a Secure Content Locker-el van lehetőség.